Vriendelijkheid

In de maand januari staat de deugd Vriendelijkheid centraal tijdens de kinderyoga lessen. In het kringgesprek aan het begin van de les, lezen we om de beurt een zin van de deugdenkaart vriendelijkheid voor. Welke zin spreekt je aan of valt je op? Sommige kinderen vertellen ook een voorbeeld van vriendelijkheid of juist wat niet zo vriendelijk was!

Tijdens de yogales besteden we aandacht aan vriendelijk zijn voor ons lichaam, te beginnen bij onze voeten/benen en zintuigen. Met onze voeten staan we op de aarde. Staan we stevig vol zelfvertrouwen of voelen we ons wat wiebelig? Dit gaan we ervaren met een soort van parcours van kussens en blokken en met een oogmasker op. Voordat we over het parcours gaan lopen, draai ik iedereen nog een paar maal in de rondte. Dit parcours is een mooie oefening voor balans en zelfvertrouwen. Hierna doen we de Boomhouding, deze houding geeft ons balans. Om daarna nogmaals hetzelfde parcours te lopen, is er verschil met de eerste keer? Het was in ieder geval reuze leuk om te doen!

Voor onze heupen en armen/handen doen we de Brug maar dan in spelvorm. Met onze voeten en handen op de grond, tillen we onze heupen en rug op, worden een soort van krab. Er is een tikker en degene die aangetikt wordt, is dan de tikker.

Voor onze rug en schouders doen we liggend de Kaars en de Ploeg en na een fijne onderlinge massage waarbij we onze grenzen op een vriendelijke manier aan elkaar aangeven is het tijd voor de ontspanning. Tijdens de ontspanning zeggen we in stilte tegen elk lichaamsdeel iets vriendelijks.

Voor meer foto’s over deze yogales, kijk dan in ons fotoalbum.