Sint en Piet yogales

Er lagen pakjes in de yogaruimte met daarop kleine zakjes. In elk zakje zat een briefje met daarop iets geschreven wat met Sint en Piet te maken heeft.

Nadat we onze Pietenmuts opgezet hadden, hebben we geluisterd naar het geluid van de klankschaal. Om de beurt geven we in stilte een tikje tegen de klankschaal, om even helemaal aan te komen in de yogales! Daarna is er ruimte voor ieder om iets te vertellen, dit doen we met behulp van de vertelsteen. Degene die de vertelsteen vastheeft mag vertellen en de andere zijn dan stil.

Na een korte uitleg pakken we allemaal een zakje en geven dit aan onze linker buurvrouw/man. Deze kijkt wat er op het briefje staat en schrijft dit op een velletje en plakt dit daarna op het voorhoofd bij de buurvrouw/man. Liggend met onze handen op onze buik, centrum van gevoel, komen we in contact met ons gevoel. Misschien horen of weten we zo al wat op het briefje op ons voorhoofd staat?

Om de beurt stellen we een vraag, kan je het eten, is het rood, is het een dier enz. Om zo te weten te komen wat er op ons briefje staat. Als we allemaal geraden hebben wat er op het briefje staat, doen we de yogahouding, zoals het paard, rollen op onze rug als een pepernoot. Een balansoefening, lopen op het dak met een pakje op ons hoofd en een zintuigoefening door geblinddoekt met een pepernoot op een lepel rond te lopen.

Mindful en met onze ogen dicht aan een pepernoot gevoeld, eraan geroken, geproefd door er met onze tong aan te likken en daarna zacht laten worden in onze mond en natuurlijk opgegeten!

Bij de onderlinge massage hebben we heerlijke pepernoten op elkaars rug gemaakt. De eindontspanning onder een deken ging over een verhaal met 3 pakjes, met in het laatste pakje een wens voor onszelf. Daarna hebben we bij de creativiteit op een papiertje een wens geschreven/een tekening gemaakt, als een cadeau aan een ander.

Voor meer foto’s over deze yogales, kijk dan in ons fotoalbum.