Ouder/Kindyoga Het Lieve Woorden Doosje

Na ons lichtje aangestoken te hebben, zijn we dicht bij elkaar gaan zitten om te luisteren naar het verhaal over het lieve woorden doosje, waarin Tom en Jasja ontdekken dat ze een lieve woorden doosje in hun hart hebben. In dit doosje kun je allemaal fijne dingen en lieve woorden bewaren. En het allerfijnst is, dat dit doosje in je hart nooit leeg raakt.

Daarna gaan we tegenover elkaar zitten met onze handen in Namasté voor ons hart en zeggen daarbij de mantra OH AH HUM. Bij OH doen we onze handen bij ons voorhoofd, voor vriendelijke gedachten. Bij AH doen we onze handen bij onze keel, voor het uitspreken van vriendelijke woorden en bij HUM de handen bij ons hart, voor vriendelijkheid vanuit ons hart. Met onze handen op ons hart voelen en luisteren we naar ons eigen lieve woorden doosje.

Tegenover elkaar staand doen we alsof we paarden zijn en doen kruisloop bewegingen, waarbij we op allerlei manieren op elkaars knieën/schouders/handen een zacht tikje geven. Kruisloop bewegingen brengen de linker en rechter hersenhelft met elkaar in verbinding.

We doen verschillende yogaspelletjes en hartopeners/yogahoudingen om ons lieve woorden doosje nog meer te vullen, zoals een duik in de zee, duo hondhouding en de hagedis op de steen en door het overblazen van veertjes naar elkaar.

Geven en ontvangen een massage met veertjes over ons hoofd, rug, handen en armen, benen en voeten en kruipen heerlijk onder een grote deken om te ontspannen bij het geluid van de Koshi.

Genieten daarna van een kopje thee/limonade en fruit in een hartenvorm.

Van klei hebben we ons eigen lieve woorden doosje gemaakt, om fijne/lieve dingen in te bewaren!

Voor meer foto’s over deze yogales, kijk dan in ons fotoalbum.