Ouder/Kindyoga Boer Boris in de sneeuw

Bij elke les beginnen we met het aansteken van een kaars(en), dat symbool staat voor ons eigen licht, als een welkom bij de yogales en ook door het welkomstlied met elkaar te zingen.

Gezellig dicht bij mamma zittend luisteren we naar het verhaal van Boer Boris in de sneeuw. Wij worden net als Boer Boris wakker in ons bed en rekken/strekken ons lichaam en wassen elkaar met een dierenwashand. Het is koud buiten, dus warme kleren aan en zingen, het is winter, bibber, bibber.

Hoe voelt de sneeuw aan onze blote voeten, als we op onze tenen en hakken lopen, op een been staand of springend? Al schuifelend op onze billen, gaan we met de tractor het erf schoonmaken.

We tokkelen als kippen, loeien als koeien, blaten als schapen en rollen heerlijk in de sneeuw als knorrende varkens. Zittend en liggend op onze buik blazen we sneeuwvlokken naar elkaar toe.

Om warm te worden van het spelen in de sneeuw zingen en bewegen we met het lied, even stampen. Na een fijne massage op elkaars rug zijn we dicht bij elkaar gaan liggen onder een warme rode deken. Gesmuld van een fruit sneeuwpop en het kleuren met bijenwas blokjes. Om dan aan het eind van de les elkaar gedag te zingen.

Het is elke keer zo leuk om te zien dat de kinderen die voor de 1ste keer meedoen, na even wennen, net zo enthousiast meedoen/meezingen als degene die al vaker meegedaan hebben!

Zijn jullie er de volgende ouder/kind yogales ook bij?

Voor meer foto’s over deze yogales, kijk dan in ons fotoalbum.