Herfstles

Herfstles

In de herfst zijn er heel veel spinnen, die wonen in een prachtig web. We hebben met elkaar een web gemaakt van wol voor de spinnen. We werden ook zelf een spin, die zitten heel stil, totdat er iets in hun web komt! Dan komen ze razendsnel tevoorschijn. We hebben heerlijk in de plassen gestampt en gedanst op muziek van Vivaldi. Als de muziek stopte mochten de kinderen kiezen in welke houding ze wilden staan, de boom, een vallend blad of een overvliegende vogel.

Met onze takken in de lucht waren we bomen, waarvan de blaadjes door de wind weggeblazen werden. Met een blad op onze hand zachtjes blazen, zodat het blad er niet afwaait. In de herfst kan het ook flink stormen en met harder blazen waait het blad wel van onze hand. Liggend op onze buik is het net zo leuk om eerst zacht en dan harder te blazen tegen ons blad. Dat is een mooie ademoefening. Met een kastanje kan je ook leuke spelletjes doen. Een kastanje met je tenen beetpakken en neerleggen bij je andere voet en met die voet dan beetpakken. Masseren met een kastanje op elkaars hoofd en rug is heel fijn en maakt rustig.

Daarna heerlijk ontspannen op onze mat en luisteren naar het regengeluid van de rainstick. Na het kopje thee een mandala maken met herfstspullen.

Meer foto’s over deze les vind je in het fotoalbum.