Tieneryoga

De tienerleeftijd is een fase van veel veranderingen, lichamelijk, emotioneel en geestelijk. Een ontdekkingsreis naar nieuwe mogelijkheden en grenzen. Ook wordt er op deze leeftijd veel stress en spanning ervaren door o.a. druk van buitenaf, competitie, proefwerken etc.

Omdat er op deze leeftijd veel op je af komt en in je lichaam verandert, kan je minder goed in je vel gaan zitten. Het kan zijn dat je hierdoor allerlei klachten krijgt, zoals hoofd- of buikpijn, minder goed slapen, spanning of spierpijn voelen in je nek/schouders en ook wisselende stemmingen. Yoga kan je dan helpen om beter om te kunnen gaan met al die veranderingen in die nieuwe fase van je leven!

Door tijdens een yogales uitgebreid stil te staan bij onderwerpen die jou aanspreken, zoals zelfvertrouwen, vriendschap, jezelf mogen zijn, moed kom je weer in contact met je eigen lijf. Op deze manier leer je ervaren dat het goed is zoals je bent, ook al is de wereld om je heen druk, verwarrend of veeleisend.

Elke les kan anders zijn en afhankelijk van het thema van de les doen we rustige of juist meer dynamische yogaoefeningen/houdingen, al dan niet met muziek. Dit kunnen houdingen zijn die je alleen doet, maar ook duohoudingen of als groep. We doen ademhalings- en concentratieoefeningen, zintuigenspel, hartfocus, mindfulness, meditaties voor rust, contact en ontspanning in jezelf, massagespel. Na afloop drinken we wat met elkaar, trekken een inzichtkaart die we met elkaar bespreken en is er ruimte om met elkaar over onderwerpen te praten, die bij ieder van jullie kunnen spelen.

Zou je ook meer rust willen ervaren, geloven in je eigen kracht en vertrouwen op je intuïtie, waar je ruimte krijgt voor jouw “Unieke Zijn”, geef je dan op voor een kennismakingsles tieneryoga! Er is ruimte voor 5 tot 6 tieners.

Praktische informatie

Tieneryoga vanaf 12 jaar

  • Leuk als we een groep kunnen starten, dit kan al met minimaal 2 aanmeldingen. Het is met uitzondering van de vrijdag, op elke doordeweekse middag mogelijk. De ene middag kan het, i.v.m. andere yogalessen, vroeger dan de andere middag. Dus heb je interesse dan hoor ik het graag!

Nieuw!! Ouder/Tieneryoga vanaf 11 jaar.

  • Er is nog geen nieuwe datum gepland
In een kleine groep met maximaal 4 ouders/tieners doen we aan de hand van een thema o.a. een meditatie, yogahoudingen, ademoefeningen en nog veel meer. Met aan het eind van de les een fijne ontspanning. Ook als jullie geen ervaring hebben met yoga zijn jullie van harte welkom om mee te doen! Voor na de ontspanning is er thee met wat lekkers.
 
Kosten per koppel €17,50. Aanmelden doe je door een mail te sturen naar info@uniekkinderyoga.nl
Tieneryoga in Almere