De yogalessen

Mijn yogalessen zijn voor alle kinderen van 2,5 jaar tot 17 jaar.

Voor kinderen is het heerlijk om naast alle dingen die ze moeten doen in het dagelijkse leven, ook bezig te zijn met het laten stromen van hun eigen energie. Het regelmatig beoefenen van yoga geeft niet alleen meer energie, zij kunnen zich daardoor ook beter thuis voelen in hun eigen lichaam. Door in groepsverband yoga te beoefenen neemt ook het wederzijds respect toe. Door het doen van yoga worden de kinderen zich bewust van hun lichaam, houding en ook wordt hun motoriek verbeterd. Yoga ontwikkelt bovendien de concentratie, het zelfvertrouwen, zelfbewustzijn, samenwerking, de ademhaling en de zintuigen van een kind.

Bij mijn yogalessen doen we natuurlijk yogahoudingen, die doen we afhankelijk van de leeftijd, met behulp van een thema. Een thema kan gaan over de zee, het bos, de seizoenen en over deugden zoals vriendelijkheid en dankbaarheid. Er zijn natuurlijk nog veel meer thema’s te bedenken. Tijdens de les zijn we bezig met in- en ontspanning, spelletjes, zingen (waaronder mantra’s), muziek, dans, zintuigenspel, massage, mindfulness, hartfocus en visualisaties. Maar we hebben vooral veel plezier!

Aan het eind van de les doen we iets creatiefs met elkaar. Dit kan zijn, het tekenen van wat we beleefd hebben, mandala’s maken van bloemen enz.

Voor meer informatie klikt u hier.

“Wat wil je worden, vroeg de juf,
’t was in de derde klas.
Ik keek haar aan en wist het niet,
ik dacht dat ik al iets was”

Aanraders

  • Elk jaar zijn er weer veel kinderen erg nerveus omdat ze de Cito-toets moeten maken. Het is dan fijn als de kinderen tijdens een yogales handreikingen krijgen waardoor ze minder gespannen hoeven te zijn voor deze toets. De yogahoudingen die we doen worden aangevuld met mindfulness oefeningen, hartfocus- oefeningen en meditatie.
  • In een groep yoga doen speciaal voor (groot)ouder met kind. Samen met je (klein)kind yogahoudingen doen, tijd voor elkaar hebben, plezier maken en ontspannen.